Interview Group S - partner Full House Business Event

Interview Group S - partner Full House Business Event

Interview met Laurens Geukens op het Full House Business Event

Laurens, we hoorden daarnet al twee bedrijven met traditie, maar het bedrijf met de langste traditie is zonder twijfel Group S. Wanneer zijn jullie opgericht?

Group S zelf is opgericht in 1939 en we hebben ons eerste bijkantoor in Leuven geopend op 6 juni 1945. In die tijd was dat in de Vlamingenstraat, vandaag vind je ons in de Kardinaal Mercierlaan. 

Was de corebusiness van Group S bij de opstart dezelfde als nu? 

Grotendeels wel. Group S is eigenlijk ontstaan vanuit de complexe loonsadministratie die destijds al in de bouwsector aanwezig was. Vandaag de dag blijft loonverwerking onze kernactiviteit, maar we zien wel dat er een sterke trend ontstaat naar automatisatie van loonsadministratie. Informaticatools en dergelijke worden in onze branche steeds belangrijker. Wij gaan ons dus nu ook vaker toespitsen op de sociaal-juridische vraagstelling inzake personeelsbeleid. Die evolutie is er ook gekomen door onze aanpak. Elke klant heeft zijn vaste dossierbeheerder die dankzij de informaticatools ondersteund wordt in de loonsverwerking. Zo komt er ook meer tijd vrij om werkgevers te ondersteunen bij sociaal-juridische vraagstukken. 

Jullie hebben een traditie in sportsponsoring. Ik denk dan aan KV Mechelen en KV Oostende. Wat is jullie inzet daar? Wanneer zijn jullie tevreden? 

Sport is ondernemen en dat ondernemers naar sportevenementen komen is al langer geweten. Wat voor ons vooral interessant is, is dat we weten wat er bij die ondernemers leeft. Het zijn dan ook de businessclubs die rond de sportclubs ontstaan die voor ons interessant zijn. Op die manier komen we te weten wat er leeft bij de ondernemers en kunnen we onze dienstverlening op maat afstemmen. 

Ik denk dat we er allemaal over eens zijn dat de lonen te zwaar belast zijn, heb jij een tip voor de werkgevers bijvoorbeeld als alternatieve verloning?

Voor de maaltijdcheques en de bedrijfswagen hoef ik geen reclame meer te maken. De bedrijfswagen kan echter ook ingeruild worden voor een mooi nettoloon, cash for car. Los daarvan, heb je ook de CAO 90 of het niet-recurrent resultaatsgebonden voordeel. Wanneer je als werkgever je personeel iets extra wil aanbieden, kan je een CAO 90 in het leven roepen. Als werknemer krijg je dan een premie bij het behalen van je doelstellingen. De werkgever betaalt enkel rsz op de premie en geen belastingen of bedrijfsvoorheffingen.


Lees alle interviews met de partners van het Full House Business Event:

Interview Group S - partner Full House Business Event

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x