Interview Immo De Dijle - partner Full House Business Event

Interview Immo De Dijle - partner Full House Business Event

Interview met Peter Huenaerts op het Full House Business Event 

Peter, BMW Van Avondt heeft een lange geschiedenis hier in Leuven, maar ook Immo De Dijle is hier al 40 jaar aanwezig. Jij staat echter pas een tweetal jaar aan het hoofd, een tamelijk nieuw gezicht. Voor de mensen die je nog niet kennen, stel jezelf eens even voor.

Ik ben Peter, ik heb eigenlijk 17 jaar in het notariaat gewerkt. Ik kwam er vaak in contact met vastgoed en schattingen in kader van nalatenschap, verkopen, echtscheidingen ... noem maar op. Daarnaast was er ook het juridische advies dat we moesten verschaffen aan de mensen. De stap naar de immobiliënwereld was daardoor eigenlijk zeer klein. We merken in de praktijk dat we dankzij de expertise van de vorige zaakvoerder Marcel Cockx enerzijds en mijn expertise uit het notariaat anderzijds, een correct advies kunnen geven over waardebepaling. Dat is belangrijk de dag van vandaag.

 

Immo De Dijle heeft een lange traditie met Leuven Bears. Tradities veranderen wel eens als er iemand anders aan het hoofd komt. Hoe zal het bij jullie verder verlopen in de toekomst? 

Ik wil mijn schouders blijven onder Leuven Bears zetten zoals Immo De Dijle het jaren heeft gedaan met de vorige zaakvoerder. Ik vind het belangrijk als ondernemer van het Leuvense om voornamelijk de jeugd van Leuven te ondersteunen. Vanavond zien we hier het A-team optreden, maar vergeet niet hoeveel jeugdspelers er zijn. We willen de club daar financieel een klein duwtje geven. De jeugd heeft vaak enkele kleinere sponsors, maar ik vind het belangrijk dat je de jeugd de kans geeft om door te groeien naar de A-ploeg. Een ploeg draait met sponsors, vrijwilligers, bestuur … kortom, alles dat erbij komt kijken. 

Nog een laatste vraag. De Leuvense immomarkt heeft heel mooie jaren gekend. Zijn we over de top? Moeten we kopen of verkopen?

Ik denk niet dat we over de top zijn. Leuven heeft de bankencrisis van 2008 goed overleefd. We hebben een heel mooie rotatie gehad: de mensen bleven beleggen en de prijzen zijn de laatste 10 jaar toch blijven stijgen.De stijging stagneert wel meer en meer, maar Leuven blijft in ieder geval een interessante omgeving om te beleggen, te investeren en te kopen. Het is daarenboven ook een aangename stad. Ik ga dus vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Lees alle interviews met de partners van het Full House Business Event:

Interview Immo De Dijle - partner Full House Business Event

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x